Sjukförsäkring som stöttar ekonomiskt

05 december 2021 william_eriksson

Att bli sjuk kan vara förkrossande för både dig och din familj. Du kanske inte kan ta hand om dina barn, eller ens dig själv. Och i vissa fall är det så pass illa att din partner, dina barn eller dina föräldrar får lägga så pass mycket energi på att ta hand om dig att även deras inkomst blir lidande. Din egen ekonomi kan bli så pass pressad att både du och din familj får stora problem som pågår under din sjukdom, men även efter.

Det är inte bara inkomstbortfallet som kan skada din ekonomi utan även det som kan kosta extra under din sjukdom. Som mediciner, resor till och från behandlingar samt ett annat levnadssätt under sjukdomen. Allt sådant kan vara så pass pressande att du kanske till och med måste skuldsätta dig. Eller så har du förhoppningsvis så pass bra kontroll över dina rättigheter att du kan ansöka och anmäla dig för att få en sjukförsäkring, som stöttning.  

Större rättigheter än många känner till

När det gäller ersättningar för sjukdom så känner nog de flesta till att det finns möjlighet att få ut ersättning från din arbetsgivare och därefter från Försäkringskassan. Kanske har du även någon typ av personlig försäkring eller en försäkring som din arbetsgivare har tecknat för dig. Men det finns även andra typer av försäkringar som du kanske inte känner till.

Du kan få ersättning från en sjukförsäkring som kan hjälpa och stötta dig ekonomiskt ifall du jobbar heltid, halvtid eller deltid. Och du kan till och med få ersättning ifall du har slutat ditt arbete. Det är viktigt att du ordentligt tar reda på vad du har rätt till och att du ansöker ifall du tror att du har en chans att få en ersättning. Du behöver bara fylla i ett enkelt formulär och sedan invänta ditt besked.  

Fler nyheter