Komprimerad luft – ett kraftfullt drivmedel

30 januari 2020 jonas_olsson

Står du ofta i garaget och mekar med diverse småprojekt? Kanske byter du däck på din bil, pillar på det där hemmagjorda köksbordet eller pumpar ungens cykeldäck. Oavsett om man vill eller inte så blir det en del timmar i garaget per år, så varför inte göra de lite roligare och enklare. Att gång på gång göra allt för hand tär inte bara på psyket utan också på kroppen. Köper du en kompressor så köper du kraft. Med en kompressor så slipper du att göra allt på egen hand – du sparar tid och slit.

 

Så fungerar en kompressor

Enkelt förklarat så suger kompressorn in luft, komprimerar den och blåser ut den under mycket högt tryck. Kompressorn är ett utmärkt kraftpaket som går att utnyttja till en mängd olika arbetsuppgifter och det är säkerligen den största anledningen till dess utvidgade populariteten runtom i landet. Från kompressorn går nämligen en slang som går att montera verktyg på. På denna slang kan du montera en mängd olika verktyg såsom mutterdragare, blåsmunstycken, spikpistol etc. Kompressorn omsätter, genom högt tryck, luften till drivmedel för önskat verktyg. Med en kompressors ofantliga kraft så slipper du göra jobbet manuellt.

 

 

Olika typer av kompressorer

Det finns en del saker att ta hänsyn till innan du köper en kompressor. Det första du bör fundera över är vilken storlek din kompressor ska ha. Sedan vilken kapacitet den ska ha – detta beror på hur ofta, och till vad, du ska använda den. Om din verksamhet är i behov av konstant tryckluft så bör du investera i en skruvkompressor. Men vanligtvis är man inte i behov av detta och då räcker det med en kolvkompressor, som är den vanligaste sorten. Det bästa du kan göra är att kontakta en expert inom kompressorer, de kan garanterat hitta en kompressor som passar för din verksamhet, stor som liten.

Fler nyheter