Vill du arbeta på en redovisningsbyrå i Skåne?

20 augusti 2021 jonas_olsson

Är ni intresserade av att arbeta med ekonomi, då mer bestämt företagsekonomi? Då kan ni välja ett arbete på en redovisningsbyrå i Skåne till exempel. Dessa finns både som större såväl som mindre redovisningsföretag, och vad de kan arbeta med kommer här.

Varför behöver man då ha hjälp av en redovisningsbyrå och vad gör en sådan åt en? Jo, man kan säga att en redovisningsbyrå och en personlig redovisningsekonom har hand om ekonomin på företaget. En sådan person har koll på allt som går ut och allt som kommer in. Rent ekonomiskt då alltså. 

Man kan även ta arbeten på företag för att planera och strukturera upp deras ekonomi. En person som har koll och planerar kan man säga. Årsredovisning och bokslutsrapporter är också exempel på sådana uppgifter som en redovisningsekonom på en redovisningsbyrå har. 

 

Vad krävs för att få jobba med redovisning?

Självklart krävs det här en gedigen utbildning för att kunna få ett arbete inom detta yrke. Man behöver ha en akademisk examen och ha läst företagsekonomisk inriktning med minst 180 högskolepoäng. Detta innefattar ungefär tre års studier. 

Man kan även läsa en godkänd eftergymnasial utbildning och få arbeta inom redovisning. Då är det utbildning inom yrkeshögskola som gäller där man får läsa inriktning mot just redovisning. 

För att arbeta med detta och få arbete på en redovisningsbyrå bör man även ha ett brinnande intresse för det. Tycker man inte om ekonomi och sådant så är kanske inte den här yrkesvägen någonting att gå. 

Många märker redan under tiden på gymnasiet, där man också ofta får läsa företagsekonomi och liknande, att det här med ekonomi är nog något för mig. Då kan man gå en utbildning efter gymnasiet och läsa vidare för att sedan kunna arbeta på en redovisningsbyrå. Kanske i Skåne eller någon annanstans i vårt avlånga land. 

 

Fler nyheter

07 januari 2024

Vad är handel