Värdet av kontorsstädning

25 juni 2020 patrick_pettersson

Ett måste för varje kontor är att ta hand om det, något som inkluderar städning, bra inredning och rätt belysning. Välfungerande kontor kräver med andra ord lite mer än bara städning. Varför är då kontorsstädning så viktigt när det finns så många andra komponenter som spelar roll för välbefinnandet på kontoret? Att ständigt underhålla ett kontorsutrymme är det lättaste sättet att göra ett gott intryck. Det är lätt att förstå bara genom att föreställa sig känslan av att kliva in i en lokal som inte luktar fräscht, vars golv inte blivit moppat och det väller pappersbitar och annat skräp ur korgarna. Det är inte en vacker syn, det kan vi alla utan tvekan hålla med om.

 

Ett bra kontor är ett städat kontor

Ett fräscht kontor är ett klart tecken på att företaget bryr sig om sina anställda och vill skapa en bra miljö för dem att jobba i. Dessutom spelar utseendet och renhetsfaktorn en stor roll för externa besökare. Ett ovårdat eller ostädat kontor ger ett dåligt intryck och kan utan tvekan påverka företagets affärer negativt. Ingen vill sitta i ett ostädat kontor och skriva under ett kontrakt för flera tusen kronor, eller hur? För att sammanfatta så är ett bra kontor ett städat sådant och det är en enkel regel att följa.

 

 

Planera väl

En kontorsstädning i Stockholm kräver egentligen precis samma saker som en i vilken annan svensk stad som helst. Något gemensamt för alla är en bra planering, en planering som inkluderar detaljer kring städtid och städmoment. Ett viktigt steg är att hitta en respektabel städfirma redo att skräddarsy sina tjänster så att de passar just företaget och dess specifika behov. De flesta företag har färdiga paket som inkluderar redan utvalda städmoment men många är flexibla och låter klienten göra egna sådana städpaket i enlighet med sina preferenser. 

Fler nyheter

07 januari 2024

Vad är handel