Vad är en webbyrå?

09 april 2020 william_eriksson

En webbyrå är ett begrepp som omfattar flera olika strukturer och tjänster i sig. Det är ett företag specialiserad på digital kommunikation med fokus på sociala medier, sökmotorer m.fl. En webbyrå i Stockholm erbjuder samma tjänster som ett liknande företag på en annan ort i Sverige.

En bra webbyrå kan ses som en strategisk partner som hjälper ens företag både med kommunikationen med kunderna men även som en rådgivare när det kommer till affärsprocesser, grafisk profilering och strategiska beslut.

Byrån kan göra mycket för sina klienter, allt från att ta fram logotyper till en helhetlig utformning av digitala kampanjer. I en webbyrå arbetar olika typer av människor. Där finns allt från skribenter, digitala kommunikatörer till webbdesigners.

 

Webbyrå – ett nyanserat utbud av tjänster

En webbyrå kan hjälpa en med mång och mycket. Här kommer en lista över de vanligaste tjänsterna som man kan se på deras egna sajter:

 SEO – optimering av webbsajter för att få mer trafik

Support – driftskötsel och optimering 

Marknadsföring – sökmotoroptimering och annonser i sociala medier och Google

Webbplats – skapning av webbplatser

E-handel – skräddarsydd handel

AI/ML – Artificial Intelligence

Grafiska utformningar – med grafisk kommunikation i fokus skapas det lönsamma lösningar för företaget.

 

 

Vad kostar det att anlita en webbyrå?

Något som webbyråerna har gemensamt är att de skräddarsyr alla sina tjänster. De är flexibla, extremt kreativa och lyhörda både mot vad kunden vill och vad marknadsnischen faktiskt tillåter att göra.

Samma gäller deras prissättning. Den är skräddarsydd och anpassad både till tjänsten och tiden som webbyrån spenderar på en kund.

Ett är dock säkert, att anlita en webbyrå är inte speciellt billigt, särskilt om man vill arbeta med en framgångsrik och kunnig sådan. Oftast brukar ett sådant samarbete leda till bättre trafik, ökad medvetenhet hos kundgruppen och följaktligen även en högre omsättning och vinst för klienten. 

Fler nyheter

07 januari 2024

Vad är handel