Tryckluft för industrin

08 november 2019 admin

Tryckluftstekniken är praktisk på många sätt. Det behövs för en del hemmafixarjobb och till bilen, och många har en kompressor för att pumpa bollar eller blåsa upp luftmadrasser. Men det är framför allt inom industrin man behöver tryckluft. Med kompressorn komprimeras luft eller gas, och sedan används trycket för att blåsa ut den igen. Pneumatik är benämningen för tryckluftshanteringen. Hydraulik är motsvarande beteckning när man gör på samma sätt med vätskor, främst olja. Hydraulik och pneumatik är helt enkelt en kontrollerad överföring av trycksatt energi. 

 

 

Tysta kompressorer

 

Vi har alla hört oljudet från en kompressor. När man exempelvis blåser upp en hoppborg på marknadsplatsen låter det en hel del. Men oftast tar oljudet slut efter en stund, när man har blåst färdigt. Äntligen blev det tyst. Men för den som jobbar i industrin är det påfrestande att omges av buller hela dagen. Hörselskydd behövs, och man kan försöka stå så långt ifrån kompressorn som möjligt. Därför uppskattas det mycket att det nu finns tysta kompressorer, som till och med kan anslutas nära användaren. Det finns företag som säljer sådana kompressorer. Det är viktigt att på ett smidigt sätt kunna använda tryckluft. Både i verkstäder, inom industrin och bilfixarbranschen behövs tryckluft. 

 

Optimerade kompressorer

 

Nästan allt vi omger oss med förfinas och utvecklas med tiden. Ny teknik och nya framsteg gör att funktionerna blir bättre och bättre. Vi blir också vana vid nyheterna, och ser det som en självklarhet efter ett tag. Bekvämligheten har definitivt ökat, ljudnivån sänks och en massa finesser och funktioner kommer till, så att vi kan jobba så enkelt som möjligt. När det gäller kompressorer säger man att de är optimerade. Det betyder bekväma, funktionella och helt enkelt bra. Rent praktiskt innebär det att de har färre rörliga delar som behöver underhåll, och att servicepunkterna är lättillgängliga, så att reparationer kan ske smidigt.

Fler nyheter

07 januari 2024

Vad är handel