Skapa magi med polerskivor

22 juni 2021 Lily_Hansen

Det var en gång en bilägare som hade en leasingbil. En dag bestämde sig bilägaren för att tvätta bilen på arbetet. Där fanns en stor fordonshall, vatten och allt som behövdes för att göra bilen ren. Så efter att arbetsdagen var slut så tog bilägaren fram vatten, rengöringsmedel och en svamp och gick igång med rengöringen. Dagen hade börjat skymma och bilägaren såg inte så noga hur resultatet blev, mer än att bilen blev ren.

Nästa morgon kommer bilägaren ut för att åka till sitt arbete. Då upptäcker bilägaren att bilen är full av en massa små repor. Troligen så har det funnits smuts i svampen som inte bilägaren har märkt av. Full av förtvivlan lider bilägaren i de månader som är kvar innan bilen ska returneras till bilhandlaren. Men när bilen returneras så blinkar inte ens bilhandlaren. Äsch, det polerar vi bara upp när vi gör en rekonditionering, säger bilhandlaren.

 

 

Den där extra piffen

Det som hände bilägaren har säkert hänt många andra också. Då är det ju fantastiskt att det går att få tillbaka bilens snygga lack genom polerskivor och ett bra polermedel. Om inte reporna är allt för stora förstås. Men med hjälp av ett bra medel och rätt utrustning går det att piffa till de flesta ytor så att de skiner som om de var helt nya igen. Och det gäller även om det är en yta som är helt nygjord.

Ytor som är polerade ser inte bara snygga ut. De är även lättare att hålla rena och kommer hålla en högre livslängd. Därför är det även vanligt att man använder sig av någon typ av medel vid en polering, så att det blir ett extra lager av täckning. Eller ett lager som glänser sådär lite extra när solen ligger på. Speciellt de ytor som är i någon typ av metall.

Fler nyheter