Så lockar du kunder med ljusskyltar

25 juni 2021 william_eriksson

Det kan vara olika saker som påkallar din uppmärksamhet när du går på stan. Det är inte sällan människor jobbar med att locka just dig till en speciell nattklubb, restaurang eller casino. Kanske än mer i sydeuropeiska länder.

Ofta kommer de fram och frågar “har ni ätit?” eller “vad ska ni göra ikväll?”. Inte sällan med ett flygblad eller en meny i handen. Ganska tröttsamt, och ofta rentav avskräckande. Däremot finns det någonting annat som ibland kan locka dig. Omedvetet. 

För hur mycket har du egentligen tänkt på alla ljusskyltar som glimrar förbi under en promenad i kvarteret med stans mest aktiva nattliv? På dagen gör de sig inte tillkänna, men så fort mörkret infaller har ljusskyltarna en lika naturlig plats i nattvimlet som din öl i handen på nattklubben du väljer att besöka. Kanske är du just på den nattklubb du är tack vare att ljusskylten som lös upp entrén lockade dig på ett djupt och omedvetet plan. 

 

Som insekter mot en lampa

Ett stråk kan fullständigt bada i ljusskyltar. De berättar att det finns allt från barer och restauranger till strippklubbar och massageställen. När man bedriver en verksamhet gäller det att synas. Det gäller dessutom att synas bättre än sina konkurrenter så att kunderna väljer att besöka just ditt ställe framför någon annans. Det gäller därför att hitta den perfekta ljusskylten och placera den med noggrann uträkning var den gör bäst intryck. 

Det är ljusskyltarna som på många sätt lyser upp staden. Som gör den levande. Någonting med puls. Människor dras till lokaler med ljusskyltar likt flugan flyger mot lampan. Vi är inte bättre än insekterna. Människan söker också ljuset, och vi söker ljusskyltar. Underskatta inte vad rätt skylt, rätt ljus och rätt placering kan göra för att öka antalet besökare i din lokal. Du skulle kanske bli förvånad. Beställ en ljusskylt med en gång. 

Fler nyheter

02 november 2023

Vad är en strategi