Liten men funktionell

17 augusti 2020 william_eriksson

Om man har en automatiserad maskinlinje så brukar det även ingå en kartongresare. Det är en maskin som med sin kompakta och väl genomtänkta design kan utföra sin funktion trots att den tar en förhållandevis liten plats. Beroende på vilken typ av fästmedel man vill använda så finns det olika modeller att välja bland, där utförandet ser lite olika ut.

Så när man skapar sin maskinlinje så är det viktigt att man noga tänker igenom vilken modell man kommer att använda sig av framöver. Då slipper man omdisponera alla övriga maskiners placeringar.  

Vika och sammanfoga

En kartongresare har till funktion att vika ihop färdiga wellpappskivor och sammanfoga dem. Därmed skapas en kartong som man kan packa sina produkter i. Det är en funktion som går snabbt i en kartongresare men som hade tagit lång tid ifall man hade fått använda sin personal till att göra det manuellt. Wellpapp är också ett material där det är lätt att skära sig och såret kan lätt bli infekterat av små pappersbitar.

En kartongresare är alltså en klok investering av flera anledningar. För sammanfogning kan man välja att antingen använda ett lim eller tejp och det är i stort sett den egna smaken som avgör hur man vill göra.

 

 

En enkel maskin

Det krävs inte många delar i en kartongresare och därför är den billig både i inköp och underhåll. En kortare översyn per dag och schemalagd service räcker för att hålla maskinen i funktion i många år. På grund av sina få delar så är det sällan som en kartongresare går sönder och om den gör det så är den också enkel att reparera.

Men vill man vara på den säkra sidan så kan man försöka se till att alltid ha ett litet lager av extra kartonger som kan täcka upp under tiden för reparation eller service.

Fler nyheter

07 januari 2024

Vad är handel