Kan konferensen bli årets höjdpunkt?

23 april 2020 jonas_olsson

En omsorgsfullt vald konferensanläggning är en förutsättning för en lyckad konferens. Det är en anläggning som ser till deltagarnas behov av allt en bra konferens innehåller när det gäller möten, föreläsningar, mingel, mat och avkoppling. Ska du ha konferens i Malmö, så är läget viktigt, i synnerhet om deltagarna kommer från hela landet. En anläggning som är lätt att ta sig till från tågstationen och med busshållplats utanför. Ta en titt exempelvis på https://www.xn--konferensmalm-umb.nu/ och se utbudet av olika konferensrum.

 

 

Låt konferensen bli  en helhetsupplevelse

Lika viktigt som att rummen är anpassade för antalet deltagare, är det att tekniken fungerar som den ska. Man ska utan problem kunna visa sin powerpoint utan att tekniken strular. Är man många deltagare i en stor lokal ska mikrofoner och ljudanläggning finnas. Den andra delen som är minst lika viktig för en lyckad konferens är att maten är något extra, att fikat är fantastiskt och frukosten delikat. Alla måltider ska också kunna anpassas för olika behov och eventuella allergier. Säsongstänkande kring menyer och fokus på närodlat och ekologiskt är ofta ett önskemål. Utrymme för avkoppling och en vacker inramning med utvalda konstverk gör det till en helhetsupplevelse. 

 

 

Stor eller liten konferen, välj rum efter behov

Det kan vara en liten kickoff med bara en handfull deltagare. Då är en en stor aula inget alternativ. Men det kan också vara en nationell konferens med många deltagare från hela landet, upp emot ett par hundra personer. Då krävs en lokal som rymmer alla och där alla upplever samma standard vad gäller audio/video. Antingen har man alla åhörare riktade mot ett podium, eller så samlas man i mindre grupper i olika workshops. Har man planerat vissa aktiviteter väljer man rum efter det. Det kan handla om att boka en aula första dagen och sedan flera mindre rum nästa.

Fler nyheter

07 januari 2024

Vad är handel