Jobba med 3PL

16 juni 2021 jonas_olsson

Är du en fixare som tycker det är roligt att lägga pussel med stora bitar? Tycker du om att kombinera tankearbete med fysiskt rörligt arbete? Och är det speciellt roligt att träffa människor för att försöka hitta de bästa lösningarna för dem? Då kan 3PL vara ett område som kan passa för dig. För där kan du få göra allt ifrån att planera logistiska lösningar till att utföra dem genom lastbilskörning eller truckkörning på lager.

Går du in på exempelvis https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl så ser du att tredjepartslogistik är ett brett område där du kan fylla en mängd olika positioner. Men alla är kreativa och innebär att du behöver tänka på hur du kan utföra tjänsten på bästa sätt. För din kund, ditt företag och även för dig som viktig kugge i maskineriet. Du kommer få ett jobb som alltid förändras från dag till dag. Och där du dessutom kan få röra dig utomhus.

 

 

Spindeln i nätet

Inom 3PL brukar man säga att man är spindeln i nätet, och det stämmer. För du som arbetar inom området är den som ser till att din kund och din kunds kunder, eller leverantörer, får ett fungerande flöde. Om det tar stopp någonstans så blir det som ett korthus som faller, och samma sak gäller om du börjar gå för fort fram. Just in time, är ett uttryck som beskriver det som dina kunder alltid strävar efter. Att få hjälp vid precis rätt tillfälle.

Men hur gör du då för att bli framgångsrik inom området? Det är viktigt att du är flexibel och hela tiden försöker få den bästa lösningen för alla parter. Glöm inte heller vem det är som är din beställare, även om beställarens motparter vill att du ska arbeta på ett annat sätt. Lyckas du med det så kommer du lyckas mycket bra inom 3PL.

Fler nyheter