Fakta om designergolv

17 oktober 2022 Helen Johansson

editorial

Investera i designgolv

När du hör ordet ”designer”, vad kommer du då att tänka på? Det är troligt att du tänker på högklassigt mode, lyxiga hem eller dyra bilar. Men visste du att det finns något sådant som designergolv? Precis som alla andra produkter kan golv utformas med ett visst utseende eller en viss känsla i åtanke. Och även om designergolv kan kosta lite mer i början kan det faktiskt spara pengar på lång sikt. Här är allt du behöver veta om designgolv.

image

Fler typer av hållbara material

Vad är designgolv?
Designgolv är helt enkelt golv som har skapats med ett visst utseende eller en viss estetik i åtanke. De är vanligtvis tillverkade av material av högre kvalitet än standardgolv, vilket innebär att de kommer att hålla längre och stå emot slitage bättre. Och eftersom de är utformade för att hålla länge behöver du inte byta ut dem lika ofta, vilket sparar både tid och pengar i det långa loppet.

Typer av designergolv
Det finns alla typer av designgolvalternativ på marknaden idag. Här är bara några av de mest populära typerna:

Lyxiga vinylplattor: Lyxvinylplattor (LVT) är en typ av vinylgolv som ser ut som sten eller keramiska plattor, men som är mycket mer slitstarkt och lätt att underhålla. LVT finns i ett stort antal färger och stilar, vilket gör det till ett mångsidigt val för alla rum i ditt hem.

Konstruerat trä: Konstruerat trä är tillverkat av äkta trä men är konstruerat för att vara mer stabilt och motståndskraftigt än traditionella trägolv. Detta gör det till ett idealiskt val för hem med husdjur eller barn eftersom det är mindre benäget att repa eller buckla.

Bambu: Bambu är ett hållbart material som har blivit alltmer populärt de senaste åren. Bambugolv är extremt hållbara och tål fukt bra, vilket gör dem idealiska för kök, badrum och tvättstugor. 

Kork: Korkgolv är tillverkade av – du gissade det – kork! Kork är ett mjukt material som är behagligt att gå på och ger utmärkt isolering. Det är också miljövänligt eftersom kork är en förnybar resurs.

Det finns många fördelar med att välja designgolv för ditt hem. Förutom att de håller längre och är mer hållbara kan designergolv också öka ditt hems återförsäljningsvärde – ett stort plus om du någonsin funderar på att sälja längre fram. Och eftersom de finns i så många olika stilar kan du garanterat hitta designergolv som passar din smak perfekt. Så vad väntar du på? Ge ditt hem den uppgradering det förtjänar med designgolv! Din plånbok kommer att tacka dig senare.

Fler nyheter