Begagnade pallställ – ett bra alternativ till ditt lager

23 juni 2022 patrick_pettersson

editorial

Ett företag som växer kräver oftast allt större yta för att lagra ankommande gods och för att få plats med färdigprodukter inför en leverans. Att lagra pallad produkt på ett golv låter sig inte göra en längre tid. En bättre modell är att lagra pallar på höjd, men endast i undantagsfall går det att stapla pall på pall. Det bästa sättet är att investera i pallställ som kan hantera pallar med olika mått. Med pallställ får du en stabil lagring som dessutom är praktisk och säker. En byggnads volym utnyttjas optimalt. 

Med ett pallställ får du ett stort antal hyllplan där du kan placera pallar med gods. Om du har gångar mellan rader av pallställ kan du ställa in och ta ut pallarna från två håll. Givetvis kan du också placera pallställ mot en vägg. Under alla förhållanden är det viktigt att en gaffeltruck kan komma åt pallarna smidigt.

 

begagnade pallställ

 

Lägre investering med begagnade pallställ

Företag som befinner sig i en expansionsfas har ofta likviditet som en bristvara. Istället för att investera i helt nya pallställ är det en bra idé att undersöka om det finns begagnade som passar just ditt företags behov. Pallställ har lång livslängd och begagnade fungerar oftast lika bra som helt nya. Skulle någon del av ett ställ ha skavanker vad exempelvis gäller färg går det ju också att måla om dem så att det ser snyggt och prydligt ut på företagets lager. 

Förutom ekonomi finns det andra skäl till att köpa begagnade pallställ. Oftast går det att få leverans av sådana ställ utan längre väntetid. Ditt företag kan ha fått ett delvis oplanerat behov av att utöka lagret. Ibland är det svårt att göra en prognos över det framtida pallagret. Då är det bättre att satsa på en sparsam lösning och börja med att köpa begagnade pallställ.

Fler nyheter